sâmbătă, 1 octombrie 2011

Programul Rabla pentru masini electrice demareaza luni, 3 octombrie

Programul se aplica atit pentru persoane fizice, cit si pentru institutii publice sau unităti administrativ-teritoriale si se refera atit la autoturismele electrice cit si la cele hibride. Cei interesati de achizitionarea unui astfel de autoturism se pot inscrie in program incepind de luni si pina pe 4 noiembrie.
Acestia vor primi, in schimbul unui automobil casat, 2 tichete valorice pentru achizitionarea unui autovehicul hibrid si 4 tichete pentru achizitionarea unui autovehicul electric.
Mai mult decit atit, Ministerul Mediului va oferi reduceri si celor care nu caseaza autoturisme, insa vor sa achizitioneze masini ecologice. Reducerile sunt de10%, dar nu mai mult de 1.800 de euro, la achizitionarea unui autovehiculul hibrid si respectiv 20%, dar nu mai mult de 3.700 de euro, pentru un autovehicul electric.
Proiectul a fost aprobat inca din luna aprilie prin Ordonanta de Urgenta si prevede alocarea a 5 milioane de lei pentru anul 2011 pentru promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante. Pentru producatori, sesiunea de inscriere in vederea validarii celor care intentioneaza sa comercializeze autovehicule cu sistem de propulsie electric si/sau hibrid a inceput pe 29 septembrie si se va incheia pe data de 7 octombrie 2011. Programul va fi reluat si in 2012.

2 comentarii: