luni, 22 martie 2010

Ziua Mondiala a apei 2010: Sa pastram apa curata pentru o lume mai sanatoasa!

22 martie este ziua in care Natiunile Unite au decis sa fie sarbatorita Ziua Mondiala a Apei. Evenimentul este menit sa atraga atentia in fiecare an asupra riscurilor legate de reducerea rezervelor de apa potabila si poluarea excesiva a surselor de apa. 


Anul acesta, pe linga intilnirea de la sediul ONU, o conferinta importanta pe tema apei va avea loc in Nairobi, Kenya. Conform sloganului de anul acesta, " Apa curata pentru o lume mai sanatoasa", oamenii de stiinta, dar si liderii politici ai lumii vor incerca sa gaseasca solutii pentru a combate degradarea progresiva a calitatii apei din intreaga lume.

Si romanii sarbatoresc astazi Ziua Mondiala a Apei, prin conferinte si expozitii organizate de autoritatile din domeniu, dar si de scoli si licee. La Iasi, tot copiii sunt chemati sa traga un semnal de alarma. Impreuna cu ApaVital, Şcoala “Ion Neculce” organizeaza o Sesiune de comunicări pe tema “Apa curată, apa de-acasă”, iar Şcoala „Otilia Cazimir” organizează un concurs live de desene pe tema Zilei Mondiale a Apei.

Fiecare dintre noi poate face insa cite ceva pentru a reduce consumul de apa: in primul rind, nu lasati robinetul sa curga daca nu aveti nevoie de apa pe moment, iar cind il folositi, reglati debitul apei astfel incit sa nu curga mai multa decit aveti nevoie. Apoi, aveti grija ca robinetele sau reteaua de apa sa nu aiba scurgeri. Un robinet care picura poate irosi pina la 90 de litri de apa pe zi. Si mai ales, trebuie sa tineti cont de faptul ca locul produselor toxice nu este în rețeaua de canalizare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu