luni, 15 martie 2010

Sarbatoreste Luna Padurii si in 2010!

Chiar daca primavara se lasa asteptata (ca in fiecare an), sarbatoarea padurii incepe mereu pe 15 martie. Si cum nu e un eveniment ca toate celelalte, nu se sarbatoreste in dulcele stil romanesc, cu gratare si bere, ci... prin munca!

Ca de obicei, primii invitati la sarbatoare sunt copiii: sunt mai receptivi, mai buni si mai atenti decit oamenii mari. Iar anul acesta, cei mici vor "munci" pentru padure cu... creioanele. Concursul se desfasoara chiar la Iasi, insa se adreseaza tuturor copiilor din tara care vor sa arate ca iubesc padurea. Ei pot participa cu afise, desene si eseuri, iar cei mai talentati si mai eco vor fi premiati pe 26 si 27 martie la Palatul Copiilor (detalii pe didactic.ro)

Tot copiilor li se adreseaza si campaniile desfasurate in aceasta perioada de Agentia pentru Protectia Mediului. Primii vizitati vor fi elevii din Targu Frumos si Harlau, unde specialistii in protectia mediului vor poposi chiar miine. 

Asa ca  noi, cei mari, daca n-am invatat inca sa avem grija de natura (si daca nu e prea tirziu), vom avea de unde sa invatam: copiii nostri vor fi mai responsabili cu padurile si mai atenti fata de mediul inconjurator. Ramine in sarcina noastra sa le lasam mostenire padurile pe care inca le mai avem, si poate ceva in plus...

Sa sarbatorim, asadar, prin munca! Planteaza si tu un copac, sau macar recicleaza hirtia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu