vineri, 26 martie 2010

Romania va fi curatata de gunoaie intr-o singura zi!

Acesta este scopul proiectului Let's do it, Romania, iar ziua propusa pentru actiunea propriu-zisa este 25 septembrie. Mai exact, initiatorii proiectului si-au propus sa adune toate gunoaiele lasate de turisti in zonele de agrement, in paduri, parcuri si pe lacuri, iar pentru asta vor avea nevoie de cit mai multi voluntari. 

Balea Lac, imagine: FotoMagazin

Ideea a pornit in urma cu 2 ani in Estonia, si a fost preluata si de alte tari europene. Letonia, Lituania şi Portugalia au facut deja "curatenia generala", iar in curind fenomenul va depasi granitele Europei si va ajunge pina in India. In Romania, proiectul are deja peste 20.000 de sustinatori numai pe internet, si si-a gasit sprijin si la institutiile publice. Daca vrei sa iei si tu parte la cel mai amplu eveniment ecologic al anului, te poti inscrie pe site-ul Let's do it, Romania.


Pentru inceput, proiectul isi propune sa realizeze o harta a deseurilor din Romania, asa ca primii care vor avea serios de munca vor fi voluntarii inscrisi pentru cartare. Cu siguranta nu va fi usor, pentru ca nu exista petec de padure in jurul oraselor care sa nu fi fost calcat si "marcat corespunzator" de petrecaretii iubitori de gratare, cu burdihane grase si creiere cit nuca... Si sa nu uitam ca vine vara. Asa ca mormanul de gunoi masurat in aprilie va fi in septembrie de 3 ori mai mare. Un motiv in plus pentru a ne inscrie cit mai multi in acest proiect. 

Si pentru ca traim in Romania, o alta problema va fi pastrarea curateniei. Tare ma tem ca daca vremea va fi frumoasa si dupa 25 septembrie, toate zonele curatate vor fi in 2 saptamini la fel de murdare ca inainte de campanie... Si asta pentru ca educarea "burdihanelor" nu se poate face intr-o zi... nici macar intr-un an intreg... Dar merita sa incercam!

4 comentarii:

 1. Sa dea Domnul sa fie curatata intr-o zi...

  Dar pe noi cine oare ne va curatza?

  RăspundețiȘtergere
 2. Astept un mail de la dmv pe contact@tim-photography.com

  RăspundețiȘtergere
 3. Salut, numele meu este Mihai de pe situl http://www.instructiuni.blogspot.com . Ai vrea sa scrii pe acest blog? Te intreb asta deoarece imi place stilu tau de scris si cred ca ai fi potrivit sa publici articole "eco" pe acest site. Pe acest blog publicam articole legate de energie alternativa, ecologie, inventii ecologice, articole de genu cum sa... etc.

  Daca da te rog sa ma contactezi

  Multumesc,
  Mihai,
  http://www.instructiuni.blogspot.com

  RăspundețiȘtergere
 4. Bună Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
  Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
  Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
  Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
  Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhispercom sau un email radiowhispercom@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
  Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

  RăspundețiȘtergere