joi, 16 iulie 2009

Iesenii din Tatarasi sunt invitati sa colecteze selectiv deseurile!

Simati vecini,

De curând au fost aduse în cartier containere speciale pentru colectarea selectivă a deşeurilor. Aveţi acum ocazia să aruncati separat hârtia şi plasticul, astfel încât acestea să ajungă la reciclat, şi nu la groapa de gunoi.

Iată şi câteva reguli pentru colectarea selectivă:

• Containerul cu albastru este pentru hârtie, iar cel cu galben este pentru plastic.
• Pentru a putea fi reciclată, hârtia trebuie sa fie lăsată întreagă şi nemototolită (cu exceptia documentelor care trebuie tocate din raţiuni de confidenţialitate).
• SE RECICLEAZǍ: consumabilele de hârtie, ziare, reviste, cataloage, dar si ambalaje de carton.
• NU SE RECICLEAZǍ: şervetelele, batistele de unică folosinţă, hârtia igienica, sau ambalajele care au ajuns în contact cu grăsimi sau vopsea.
• Ambalajele din plastic trebuie spălate şi aplatizate; nu puneţi la reciclat sticle sau alte ambalaje din plastic în care au fost depozitate produse petroliere, pesticide sau ierbicide!

De retinut: Fiecare sticlă de plastic pe care o aruncaţi poate produce 42 de grame de materie primă secundară, sau poate ajunge să polueze natura timp de 400 de ani. De asemenea, o tonă de hârtie pe care o duceţi la reciclat salvează de la tăiere 20 de copaci. O tonă de hârtie înseamna să colectaţi un ziar şi 2 coli de scris pe zi timp de un an.

Reciclarea este un pas important în lupta împotriva încălzirii globale!
Vă mulţumim că protejaţi natura!

Campanie de informare desfăşurată de Centrul de Cartier Tătăraşi si Unda Verde*
Pliante cu aceste informatii veti gasi in curind si la Centrul de Cartier Tatarasi*

*Colaborarea cu Centrul de Cartier nu a primit confirmarea finala, insa reprezentantii municipalitatii s-au declarat dispusi sa printeze si sa distribuie pliante cu aceste informatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu