marți, 7 iulie 2009

Esti gata sa alergi pentru telefonul tau?

De cite ori ti s-a descarcat telefonul chiar cind aveai mai multa nevoie de el si a trebuit sa astepti ore intregi sa se incarce? Afla acum ca toate acestea ar putea deveni istorie. Si asta pentru ca un student din Australia a inventat un dispozitiv care iti incarca telefonul in doar 3 secunde.


In afara de faptul ca este extrem de rapid, noul dispozitiv este si ecologic: toata energia pe care o da o produce doar prin miscare. Asadar, tot ce trebuie sa faci este sa-l atasezi la bicicleta, la geanta sau chiar la pantofi, si dupa un drum la scoala sau la serviciu vei avea energie pentru telefonul mobil si pentru toate celelalte dispozitive mici pe care le utilizezi: mp3 player, i-pod, sau camera foto.

Intitulat sugestiv Viber Burst, noul dispozitiv este mai simplu decit cele solare, deoarece foloseste doar energia cinetica, asa ca nu are nevoie de conditii speciale atita timp cit este in miscare. Mai mult, incarcatorul este confectionat din materiale rezistente la socuri, la caldura si la apa, asa ca-l poti lua cu tine indiferent de vremea de afara.
Si cum spuneam, odata incarcat, este capabil sa descarce intreaga energie intr-un acumulator in mai putin de 3 secunde.

Desi este doar in faza de proiect, dispozitivul se anunta ca un succes pe piata, energiile alternative fiind deja la mare cautare nu numai printre ecologisti. In plus, te poate motiva sa mergi mai des pe jos sau sa-ti scoti bicicleta la plimbare...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu