miercuri, 1 iulie 2009

Aromaterapia se face doar cu substante 100% naturale!

Cunoscut si ca boala secolului 21, stresul ne afecteza oriunde: in tramvai, la munca, la cumparaturi, asa ca ce e mai confortabil decit sa ajungi acasa, sa torni citeva picaturi de ulei esential in lampa de aromaterapie si sa te relaxezi...

Efectele benefice ale uleiurilor volatile din plante sunt cunoscute si folosite din cele mai vechi timpuri in Asia. In occident insa preocuparea pentru acest domeniu este foarte recenta, nu are nici macar un secol. De aceea, in lipsa unor date stiintifice concrete, aromaterapia a fost de multe ori inteleasa gresit, si inca se mai confrunta cu falsuri.

La baza aromaterapiei stau extractele din plante, si, in ciuda denumirii, mirosul placut al acestor uleiuri este doar o mica parte a terapiei. Cea mai importanta este insa compozitia uleiurilor, formata din sute de substante cu efect benefic asupra organismului uman. De aceea, esentele pentru aromaterapie trebuie sa fie 100% naturale si chiar organice, fara nici o urma de substanta chimica.

Din pacate, majoritatea uleiurilor pe care le gasim in prezent in comert sunt departe de a fi pure. Bazindu-se pe faptul ca miros la fel ca cele naturale, producatorii fabrica uleiuri din compusi chimici ieftini, si le vind ca si produse pentru aromaterapie. Un simplu exemplu este acetatul de benzil, un reziduu ieftin din industria petroliera, care imita atit de bine aroma iasomiei, incit ati putea crede ca va avea efecte benefice. Efectele pot fi insa chiar pe dos, si asta pentru ca inhalarea compusilor chimici de sinteza va vor da ameteli, dureri de cap si stare de oboseala.

De aceea este bine sa cititi eticheta de doua ori, si mai ales sa nu va lasati pacaliti de uleiurile ieftine sau de luminarile parfumate din parafina.

Un comentariu: