luni, 1 iunie 2009

Vesti bune pentru clubberi: pupitrul solar pentru DJ duce petrecerea oriunde vrei!


Gata cu petrecerile in spatii inchise, intotdauna prea mici pentru multimea de petrecareti, gata cu interdictiile pentru fumatori si cu nemultumirile vecinilor... Un artist american a creat un pupitru pentru DJ autosuficient, care functioneaza doar cu energie solara. In afara de sursele regenerabile, mare parte din constructia metalica este facuta din materiale reciclate, fiind astfel si mai prietenoasa cu mediul. Dincolo de latura ecologica, sistemul are si un aspect interesant: de OZN acoperit cu panouri solare.

Nefiind dependent de priza, DJ-ul isi poate muta petrecerea in cele mai inedite locatii, si chiar poate produce mai multa energie decit are nevoie. Creatorul sistemului sustine ca panourile genereaza 255 de wati ora de energie, suficienta pentru a alimenta boxele de 4.000 de wati pentru o luna intreaga de functionare non-stop.

Numit si „farfuria solara”, dispozitivul a cistigat deja citeva premii insemnate pentru calitatile sale verzi si a fost incercat de mai multe trupe care au sustinut concerte cu ajutorul energiei solare, ba chiar a ajuns si la Discovery Channel.

Sursa: Ecofriend

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu