miercuri, 10 iunie 2009

Jaluzelele viitorului va apara de soare ziua si lumineaza noaptea

Energia solara cistiga din ce in ce mai mult teren, si schimba conceptele a sute de accesorii din cele mai diverse domenii. Ultima inventie in materie de energie solara tranforma radical clasicele jaluzele in adevarate surse de lumina.

Utilitatea jaluzelelor pentru eficienta energetica a locuintei este deja bine cunoscuta, deoarece ele evita pierderile de caldura iarna si resping caldura in exces pe timpul verii. Inventatorii au cerut mai mult decit atit de la ele: stind aproape toata ziua expuse la soare, jaluzelele pot deveni un bun captator pentru energia solara.

Asa ca jaluzelele viitorului vor fi echipate cu celule fotovoltaice pe exterior, si cu leduri pe partea interioara. In timpul zilei, panourile solare vor capta energia si o vor inmagazina intr-un acumulator, iar noaptea vor functiona ca adevarate perdele de lumina, minimizind necesarul de lumina din incapere.

Datorita materialului din care sunt fabricate, jaluzelele vor oferi o mai buna izolare a incaperii, astfel ca iarna pierderile de caldura se vor reduce considerabil, iar vara vor pastra incaperea departe de razele soarelui.

Jaluzelele solare au insa si o bila neagra, cel putin deocamdata: ledurile sunt inca scumpe, iar asocierea dintre panourile solare, leduri si celelalte componente care dau eficienta si stil noului dispozitiv fac din aceste jaluzele un accesoriu destul de costisitor.

Sursa: Ecofriend

2 comentarii:

  1. buna ziua !!!
    va rog sa ma ajutati si pe mine cu mai multe informatii despre jaluzelele solare!!!


    va multumesc!!

    RăspundețiȘtergere
  2. V-as ajuta cu mare placere, dar deocamdata este vorba doar despre un concept. Pentru detalii, iata pagina de web a designer-ului, Ivan Huber, unde aveti si optiunea sa-l contactati: http://www.coroflot.com/ivanHUBER

    RăspundețiȘtergere