marți, 30 iunie 2009

Cortul viitorului iti permite sa iei tehnologia cu tine in vacanta

Vremea vacantelor a venit deja si cei mai multi dintre noi abia asteapta sa scape de zgomotul si poluarea din oras. Si, fie ca ne place la mare sau la munte, cortul este cea mai buna solutie pentru o vacanta aproape de natura. Cam greu insa cu tehnologia... deocamdata. Avem toate sansele sa raminem fara baterie la telefon, iar pentru cei care nu se pot dezlipi de laptop va fi si mai greu.

Cortul viitorului va rezolva insa toate aceste probleme. Un nou concept lansat de curind prevede dotarea corturilor cu panouri solare. Noile tehnologii permit deja crearea de materiale cu proprietati fotovoltaice suficient de subtiri si usoare, dar si suficient de rezistente cit sa poata fi incluse in structura unui cort.

Energia acumulata in timpul zilei se inmagazineaza si poate fi utilizata si noaptea. Cantitatea de energie este monitorizata si poate fi consultata cu ajutorul unui ecran LCD flexibil aflat in cort. Tot acolo sunt si prizele pentru inacrcarea acumulatorilor dispozitivelor portabile, si tot cu energia din timpul zilei se alimenteaza si sistemul de iluminat. Mai mult decit atit, cortul dispune in partea de jos si de un sistem de incalzire, alimentat de aceleasi panouri solare.

Cu atita tehnologie ai putea sa uiti ca esti intr-un cort, asa ca sfatul nostru este sa nu dai drumul la muzica. Esti totusi in natura, asa ca, oricit de dependent ai fi de dispozitivele tale electronice, inchide-le o clipa si mai asculta si vintul...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu