duminică, 7 iunie 2009

Avem nevoie si de amenzi!

Data de 5 iunie inseamna pentru lumea intreaga cel mai important eveniment din calendarul de mediu: Ziua Mondiala a Mediului.

Stabilita inca din 1972, manifestarea are drept scop responsabilizarea oamenilor in legatura cu problemele de mediu. Chiar daca ne imaginam ca ele sunt undeva, departe, intre cosurile de fum ale fabricilor si discursurile politicienilor (din alte parti ale lumii, bineinteles, pentru ca ai nostri nu au asemenea preocupari), chiar daca ne imaginam ca ele trebuie rezolvate la nivel macroeconomic, problemele de mediu sunt intotdeauna in jurul nostru, si de cele mai multe ori, sunt create chiar de noi. Despre ele am discutat cu directorul agentiei pentru protectia mediului Iasi, Danut Pirchiu:ziua mediului1


...si pentru ca romanii nu au inca un comportament civilizat, s-a considerat ca mesajul de anul trecut al campaniei se potriveste mai bine decit cel din acest an: „Planeta are nevoie de tine”. Asa ca Romania a ramas, si, probabil ca va ramine pentru inca vreo doua generatii, la mesajul care ne indruma sa ne schimbam mentalitatea:


ziua mediului 2


Asa ca si anul acesta vom avea parte de o multime de campanii de responsabilizare, poate-poate vom trai ziua in care si in Romania se vor utiliza corespunzator cosurile de gunoi. Concluzia dupa discutia cu domnul Danut Pirchiu este ca speranta noastra se indreapta care generatia urmatoare. Pina aunci, avem nevoie si de amenzi:


ziua mediului 3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu