joi, 14 mai 2009

Festivalul berii si gunoaiele de dupa...


In aceasta seara se da startul celei de-a 10-a editii a festivalului berii la Iasi. Iar daca te pregatesti sa pleci la petrecere, incearca sa te gindeti si la ce vei lasa in urma ta.

Anul trecut, festivalul a lasat in urma saci intregi de pahare din plastic si doze de bere, si ar fi lasat si sticle, daca nu erau returnabile. Anul acesta, incearca sa fii mai responsabil. Paharul din care bei a fost fabricat in doar citeva secunde, si este utilizat pentru cel mult 20 de minute. Cu toate acestea, daca nu ajunge la centrele de reciclare, va ajunge sa polueze natura pentru cel putin 100 de ani.

Daca iti place berea la doza, trebuie sa stii ca aluminiul este reciclabil 100 la sută, si poate fi reciclat la infinit fara a-si pierde nici una dintre calitatile sale. Asadar, inainte sa arunci cutia goala, gindeste-te ca peste 2 luni ea s-ar putea intoarce pe raftul magazinului, nou-nouta si plina cu bere. Mai mult de atit, energia economisita prin reciclarea unei doze din aluminiu este suficienta pentru ca televizorul tau sa functioneze 3 ore, sau pentru a tine aprins un bec timp de 20 de ore. Asta ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca fabricarea aluminiului genereaza sute de tone de noroi caustic in fiecare an.

Tot la festival vei gasi zeci de comercianti cu fel de fel de produse, toate ambalate in hartie, plastic sau staniol. Incearca sa te abtii sa le arunci pe jos, exista si pentru ele cosuri de gunoi. Si inca un sfat: citeste atent termenul de garantie. Multi vor profita de aglomeratie pentru a scoate la vinzare stocurile mai vechi. Iar pentru orice problema in acest domeniu, pe-acolo vor fi prin rotatie nu mai putin de 11 inspectori sanitar-veterinari, si mai exista si numarul de la protectia consumatorului: 0232.278.233.

Din pacate, un numar pentru reclamatii la adresa celor care arunca ambalaje pe jos nu exista inca, dar asteptam sa apara...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu