miercuri, 4 martie 2009

Guvernul elimina orele de sport, desi o treime dintre copiii romani sunt obezi

Un proiect al ministerului educatiei ar putea reglementa eliminarea orelor de sport din orarul liceelor.

Asta desi Parlamentul European a invitat ţările membre să-i confere educatiei fizice un caracter obligatoriu în şcoli şi licee astfel încât elevii să beneficieze săptămânal de cel puţin trei ore de educaţie fizică. Recomandarea face parte dintr-un raport privind situatia ingrijoratoare a cazurilor de obezitate la copii si adolescenti, al caror numar creste din cauza alimentatiei nesanatoase si a sedentarismului.

Astfel, anual în Europa 85000 de copii devin obezi. În România, o treime dintre copii devin obezi până să ajungă în băncile şcolii, 70% dintre cei care au vârste cuprinse între trei şi şase ani consumând legume şi fructe doar de două-trei ori pe săptămână.

Comisia Europeana a adoptat inca de anul trecut raportul privind masurile de prevenire a obezitatii, care include introducerea in scoli a unui program de incurajare a consumului de fructe si legume, dar mai ales inmultirea orelor de sport.

Cu toate acestea, in Romania inca se mai practica, mai ales la clasele mici, inlocuirea orelor de educatie fizica cu ore suplimentare de matematica sau limba romana, iar elevii mai lenesi fac orice pentru o scutire medicala de la obositoarele ore de sport. Si toate aceste, se pare, cu incurajare de la ministerul educatiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu