miercuri, 18 martie 2009

Campania “Romania prinde radacini” va impaduri si Iasul

Autoritatile locale au anuntat ieri ca, desi nu era prevazut in programul campaniei, municipiul Iasi va beneficia si el, alaturi de Tirgu Frumos, de o campanie de impadurire pe 27 martie. Primaria a identificat un teren de 5 hectare in zona CA Rosetti cu risc mare de alunecari, care se va transforma in curind din pasune in padure. Aici vor fi plantati peste 25.000 de puieti, pusi la dispozitie de directia silvica.

Campania "Romania prinde radacini" a fost initiata de Realitatea TV in toamna anului trecut si se deruleaza in colaborare cu Regia Nationala a Padurilor Romsilva si Organizatia "MaiMultVerde". In 2008 au fost plantati peste 75.000 de puieti, cu ajutorul a 5.000 de voluntari, iar campania a fost declarata cel mai bun program comunitar al anului.

Anul acesta, dupa judetele Ialomita si Dolj, va veni si rindul Iasului sa prinda radacini, pe 27 martie. Campaniile din judet se vor desfasura la Tirgu frumos si Iasi, unde vor fi plantati pini si salcimi, si unde se asteapta voluntari.

Nu uitati ca pentru a reimpaduri zonele defrisate in ultimii 20 de ani, fiecare dintre noi trebuie sa planteze macar cite 2 copaci pe an. Sa incepem chiar acum. Pentru ca suntem singurii responsabili de sanatatea noastra si a lumii in care traim!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu