marți, 17 februarie 2009

Statia solara stradala: o sursa de energie gratuita pentru dispozitivele electronice

Vorbeam ieri despre lansarea pe piata a unor modele de telefoane mobile cu panouri solare incluse. Vesti bune sunt insa si pentru utilizatorii de dispozitive care se incarca in mod normal, la priza. Si asta pentru ca un inventator a creat o statie stradala pentru incarcarea diferitelor accesorii cu energie solara.

Statiile stradale ar urma sa fie prevazute cu panouri solare si cu diferite tipuri de prize, de la cele clasice pina la USB-uri, iar energia va fi oferita utilizatorilor in mod gratuit. Sau cel putin aceasta este propunerea inventatorului, care vrea sa-si transforme ceatia si intr-un spatiu publicitar. Astfel, instalarea si costurile aferenta intretinerii unei astfel de statii ar putea fi suportate de firma care va dori sa-si faca reclama acolo.

Statiile solare vor fi inca si mai verzi, deoarece carcasele sunt fabricate din bambus, pentru a avea un impact cit mai mic asupta mediului. Iar in ceea ce priveste cantitatea de energie, nu trebuie sa ne facem griji: panourile solare care o acopera se rotesc dupa soare, astfel incit eficienta sa fie maxima. Si pentru ca sunt dotate cu acumulatori, statiile vor putea fi folosite si noaptea pentru incarcarea telefoanelor sau chiar a laptop-urilor.

Sursa: Ecofriend

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu