marți, 24 februarie 2009

O tona de hartie dusa la reciclat salveaza 20 de copaci


40% din cantitatea totala de deseuri produse in activitatile noastre obisnuite sunt deşeuri de hârtie. Inainte de a le arunca la gunoi, trebuie sa ne gindim la doua lucruri:
In primul rind, hârtia are nevoie de aproximativ 5 ani pentru a se biodegrada, iar un produs secundar al acestui proces este metanul, un puternic gaz cu efect de seră, ce reţine în atmosferă de 20 de ori mai multă căldură decât dioxidul de carbon.
In al doilea rind, pentru o tona de hartie se taie 20 de copaci, si se irosesc cantitati importante de apa si alte resurse naturale.

Pentru a putea fi reciclata, este bine ca hirtia sa fie lasata intreaga si nemototolita (cu exceptia documentelor care trebuie tocate din ratiuni de confidentialitate). Se pot recicla: consumabilele de hartie, ziare, reviste, cataloage, dar si ambalaje de carton.
NU SE RECICLEAZA servetele, batistele de unica folosinta, hartia igienica, sau ambalajele care au ajuns in contact cu grasimi sau vopsea. De asemenea, deseurile de hartie nu trebuie amestecate cu alte corpuri straine. E bine sa scoatem foliile de plastic, capsele sau boldurile.

O tona de hartie pe care o duceti la reciclat salveaza de la taiere 20 de copaci, si mai mult, cu banii obtinuti se pot planta alti 100 de copaci. Vi se pare mult sa colectati o tona de hartie? De fapt, nu inseamna decit sa puneti deoparte un ziar şi 2 coli de scris pe zi timp de un an. Si pentru ca hartia se poate recicla de pina la 7 ori, putem opta sa folosim in activitatile noastre coli de hartie reciclata, pe care dupa utilizare le putem duce din nou la reciclat.

Sursa: Copacul de hartie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu