luni, 16 februarie 2009

Noua generatie de telefoane mobile se alimenteaza de la soare

Doi dintre producatorii de telefoane mobile au anuntat introducerea pe piata a mobilelor prietenoase cu mediul.

Cele doua modele, create de Samsung si LG, se alimenteaza prin panourile solare plasate pe spatele telefoanelor. De asemenea, ele vin cu softuri care permit economisirea energiei prin setari speciale care reduc consumul. Mai mult de atit, ele sunt confectionate din bio-plastic si plastic reciclat si vor fi comercializate in ambalaje ecologice.

De departe cel mai important aspect este faptul ca nu au nevoie de priza: energia necesara unei convorbiri de 10 minute se poate obtine tinind telefonul la soare timp de jumatate de ora. Secretul sta in celulele fotovoltaice de pe spatele aparatului, care capteaza lumina si o transforma in energie electrica. Celulele sunt capabile sa extraga energia din radiatia luminoasa chiar daca lumina nu este foarte puternica, asa ca nu trebuie sa va faceti griji chiar daca afara e innorat. Energia produsa astfel este stocata intr-un acumulator, astfel incit telefonul poate functiona fara probleme si noaptea daca a fost tinut la lumina pe timpul zilei.

Telefoanele nu sunt inca disponibile pe piata, iar detaliile tehnice sunt bine pastrate pina la lansarea oficiala. Insa gindul ca vom scapa de grija incarcatorului si ca vom consuma mai putina energie este suficient pentru a trezi interesul cumparatorilor.

Sursa: Ecofriend

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu