joi, 19 februarie 2009

Incalzirea cu panouri solare reduce emisiile cu o tona de CO2 pe an

Pentru ca tot suntem la capitolul energie solara, astazi trecem de la accesoriile mici la utilizarea ei la scara mai mare, pentru a ne inverzi locuinta

Sistemele solare create pentru locuinte pot fi utilizate pentru prepararea apei calde menajere, incalzirea apei din piscina, ajuta la incalzirea locuintei, sau pot produce energie electrica. Panourile care capteaza energia soarelui pot fi instalate chiar pe acoperisul casei, iar folosirea unui asemenea sistem reduce poluarea aerului cu peste o tona de CO2 in fiecare an. Un sistem de panouri solare termice instalat pe casa poate produce apă caldă suficientă pentru o familie de 4 persoane. De asemenea, un panou fotovoltaic de 1 kilowatt va garanteaza 800 KWh de curent electric pe an.

Durata de viaţă a panourilor solare este de pina la 40 ani, insa ceea ce le face si mai verzi este faptul ca dupa utilizare, se pot recicla. Deocamdata, pe plan mondial, singura instalaţie de reciclare a celulelor solare se află în Germania. Aici se ard materialele sintetice incluse în panouri, rezultând sticlă, metal, material de umplere şi celulele solare. Aceste celule pot fi reutilizate după prelucrare, cu pierderi minime de material.

Folosind aceste instalatii, nu numai ca puteti uita de facturile lunare, ci veti contribui si la protejarea mediului inconjurator pentru generatiile urmatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu