joi, 12 februarie 2009

Greener Gadgets premiaza cel mai verde inventator din lume


In aceasta luna va avea loc la New York cel mai mare eveniment din lume dedicat accesoriilor verzi: conferinta Greener Gadgets.

Dincolo de a fi o simpla insiruire de discursuri despre accesoriile electronice si impactul lor asupra mediului, conferinta este mai degraba un mod de a incuraja inventatorii din intreaga lume sa creeze dispozitive cit mai verzi. Si asta pentru ca Greener Gadgets este in primul rind o competitie. Cele mai bune 50 de accesorii au fost afisate deja pe site-ul conferintei si pot fi votate. Dintre acestea, 10 vor fi analizate in cadrul conferintei, pe 27 februarie, cind se va decide cel mai bun dispozitiv verde creat pina acum.

Pentru a intra in competitie, inventatorii au avut de indeplinit citeva conditii clare: minimizarea impactului asupra mediului prin utilizarea de energii regenerabile si de materiale reciclate/reciclable. O atentie deosebita trebuia acordata de asemenea laturii sociale si educative. Astfel, printre cele 50 de accesorii din „semifinala” gasim lanterne solare, imprimante care folosesc zaţul de cafea pe post de tuş, sau aparate care masoara consumul de apa sau de energie.

Competitia a ajuns in acest an la a doua editie, insa dupa succesele din acesti doi ani, cu siguranta va continua si in 2010. Si fiind o competitie internationala, este deschisa oricarui inventator care are ceva de spus pentru protectia mediului. Asadar, sfatul nostru este: puneti-va mintea la contributie! Cu cit mai multe idei verzi, cu atit mai bine pentru noi toti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu