joi, 12 februarie 2009

Cadourile "vii": eco si trendy de Sf. Valentin

Faptul ca "a fi eco" este deja echivalent cu "a fi la moda" nu mai este o noutate, iar piata accesoriilor trebuie sa se supuna noului trend. Cele mai noi creatii in acest domeniu sunt brelocurile si medalioanele vii. Este vorba despre mici plante inchise in capsule de plastic transparent, pe care le putem planta apoi in glastra sau in gradina.

Un astfel de cadou este BabyTree. Aparent doar un obiect de forma unei capsule cilindrice de 4 cm inaltime, el poate fi atasat la telefon, pe un lantisor sau ca port-chei. Ideea a pornit din Japonia, iar pentru europeni a devenit incet, incet o moda. Acum BabyTree este un simbol cu o conotatie ecologica pentru toti cei care iubesc natura si pretuiesc viata in general. Capsulele contin o cantitate mica de substrat si elemente nutritive pentru a hrani mica planta. Din acest motiv ea poate creste intre 3 si 6 luni in acelasi mediu. Cand planta creste si devine mult prea mare pentru acest recipient trebuie transplantata intr-un ghiveci normal.

Un alt cadou „viu” este LifeTree. Micul accesoriu contine seminte de molid argintiu. Asadar, toti cei care vor primi un LifeTree sunt invitati sa aduca pe lume o noua planta, si nu orice planta ci un “brad”. Atunci cand v-ati hotarat sa-i dati viata lasati-l in apa peste noapte. Apoi puneti-l intr-un ghiveci sau afara in teren si acoperiti-l cu un strat subtire de pamant. Dupa mai putin de 2 saptamani veti vedea primele semne de viata din partea bradutului dumneavoastra pentru ca semintele vor incolti.

Iata doar citeva idei de cadouri care nu numai ca sunt ecologice 100%, ci au si mesaj ecologic.

Asadar, iubiti si mediul de sfintul valentin! Pentru ca suntem singurii responsabili de sanatatea noastra, si a lumii in care traim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu