vineri, 23 ianuarie 2009

Intr-o tona de deseuri electronice gasim 150 de grame de aur pur


Acesta este doar unul dintre secretele dezvaluite de noua campanie nationala de mediu in care s-au implicat si elevii din Iasi.

Este vorba despre programul Verdis, lansat de asociatiile Eco Tic si MaiMultVerde. Campania se deruleaza in douăzeci de şcoli şi licee din Bucuresti, Brasov, Cluj, Galati si Iasi sub sloganul „Colecteaza si castigi un mediu sanatos”. Cele patru scoli din Iasi inscrise in program sunt Scoala Valea Lupului, Scoala Carmen Sylva, Liceul Mihai Eminescu si Scoala Ion Ghica.

Derulat sub forma unui concurs, programul isi propune sa responsabilizeze elevii in ceea ce priveste colectarea selectiva a deseurilor. Prima etapă va consta într-o competiţie locală între cele patru şcoli din fiecare oras. Concursul consta nu numai in simpla colectare, ci pune la incercare si creativitatea elevilor, care trebuie sa gaseasca cele mai eficiente metode de informare a populatiei din localitate.

Scoala cistigatoare din fiecare judet va primi la sfarsitul primei etape o sponsorizare de 1.000 euro si va intra intr-o noua competitie. pentru aceasta etapa, Fiecare scoala va avea de indeplinit doua obiective: crearea unui Caiet Verde al scolii, si organizarea unei actiuni de ecologizare sau plantare de o zi. Premiul cel mare este de 3.000 de euro.

Iata deci din nou cum copiii ne invata ca suntem singurii responsabili de sanatatea noastra si a lumii in care traim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu