marți, 27 ianuarie 2009

Iasul va stinge luminile pe 28 martie

Reprezentantii World Wide Fund Romania au anuntat astazi ca Iasul a raspuns solicitarilor organizatiei de a participa la campania Ora Pamintului 2009. Astfel, Pe 28 martie, la 20.30, iesenii vor stinge lumina timp de o oră, alaturindu-se altor 1.000 de orase din intreaga lume.

Mişcarea Ora Pamintului, sau Earth Hour, a început în 2007, Australia. Pe 31 martie 2007, 2 milioane de persoane şi 2000 de companii din Sydney au stins luminile timp de o oră. În 2008, evenimentul a devenit unul global, antrenând 100 de milioane de oameni din 35 de ţări. Embleme ale oraşelor participante, precum Golden Gate Bridge din San Francisco, sau Colosseum-ul din Roma, au rămas în întuneric, ca simboluri ale speranţei pentru o cauză din ce în ce mai importantă pentru omenire.

In Romania, startul evenimentului a fost dat de Opera Naţională din Bucuresti care a stins iluminatul exterior, fiind prima clădire reprezentativă care s-a alăturat mişcării. Rezultatele evenimentului au fost peste aşteptări, Dispeceratul Energetic anunţând că s-a înregistrat o reducere de energie de 150 de megawati, echivalentul a aproximativ un milion şi jumatate de becuri.

Şi în 2009, oameni de peste tot din lume vor stinge luminile şi se vor uni într-un mesaj unic despre viitorul planetei.

Inscrie-te si tu, si stinge lumina pe 28 martie! Pentru ca suntem singurii responsabili de sanatatea noastra si a lumii in care traim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu