marți, 20 ianuarie 2009

Aerul, combustibil pentru automobile?

O noua inventie a americanilor ne-ar putea aduce in curind masina care functioneaza cu... aer.

Principiul este simplu. Masina este dotata cu un rezervor de aer comprimat care este suflat cu putere in capul pistonului, mimandu-se explozia amestecului combustibil. Aceasta poate atinge o viteza de 56 kilometri pe ora numai pe aer comprimat si este numai buna pentru 80% dintre consumatorii care strabat drumuri de la munca, acasa si la cumparaturi.

Masina poate parcurge cu viteza economica aproximativ 1.300 de kilometri cu ajutorul unui mic motor care compreseaza aerul din exterior pentru a mentine rezervorul plin. Motorul nu este pretentios intrucat acesta poate merge atat pe benzina sau diesel precum si pe biodiesel, etanol sau ulei vegetal.

Beneficiile pe care acest tip de masina le aduce mediului sunt evidente. Prin comparatie, 10 minute de mers cu o masina pe combustibili conventionali consuma oxigenul necesar unui om pentru 3 zile, si elimina peste 2 Kg de dioxid de carbon.

Pina cind noul model ecologic va ajunge si la noi, putem reduce poluarea din oras lasind masina acasa macar o data pe saptamina.
... pentru ca suntem singurii responsabili de sanatatea noastra si a lumii in care traim!

Sursa: Green Report

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu