luni, 15 decembrie 2008

Bun gasit din nou la unda verde. Mai sunt doar 10 zile pina la Craciun si este momentul sa ne gindim ce puem in si sub brad de sarbatori.

Am decis deja ca varianta cea mai prietenoasa cu mediul pentru pomul de Craciun este bradul in ghiveci. Iar penru a fi ecologici pina la capat, acesta trebuie impodobit cu ornamente a fel de prietenoase cu mediul.

Pentru inceput, nelipsitele beculete colorate. Instalatiile clasice consuma mult si se incing repede. Asadar, nu stati pe ginduri si inlocuiti-le cu instalatii cu led-uri. LED-urile au o durata de viata de pina la 50 de ori mai mare decit a becurilor incandescente, consuma de 10 ori mai putin, sunt mai rezistente la socuri si nu se incalzesc. Veti reduce astfel consumul de energie, riscul declansarii unui incendiu, si emisiile poluante.

Cit despre celelalte ornamente, este bine sa alegeti obiecte ce pot fi refolosite, si sa aveti grija de ele astfel incit sa puteti impodobi cu ele si bradul de anul viitor. Ba mai mult, va puteti face singuri ornamente ecologice, din hirtie reciclata, nuci, sau conuri de brad, pe care le puteti colora cu acuarele sau carioci pe baza de apa.

Si in magazine gasiti acum o multime de ornamente ecologice. Atentie, insa, nu tot ceea ce se pretinde a fi prietenos cu mediul este intr-adevar astfel. Organizatiile de mediu au elaborat un cod de reguli pe care trebuie sa le indeplineasca produsele pentru a fi cu adevarat ecologice. Dar despre asta vom vorbi miine.

Pina atunci, nu uitati: suntem singurii responsabili de sanatatea noastra si a lumii in care traim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu