vineri, 19 decembrie 2008

Bun gasit din nou la unda verde. A venit si momentul sa-i scriem lui Mos Craciun. Iar daca nu v-ati hotarit ce sa-i cereti, puteti prelua ideea copiilor din Brasov.

Ei au scris cea mai lunga scrisoare catre mos Craciun, in care i-au cerut sa salveze padurile si sa protejeze planeta. Scrisoarea are peste 300 de metri si a fost semnata de mai mult de 1.000 de elevi. Fiecare dintre ei, inaite de a-si asterne dorintele, i-a cerut mosului, in felul sau, sa intervina pe langa oamenii mari pentru a salva padurile.

Eco-scisoarea ar putea intra astfel si in cartea recordurilor, ca cea mai lunga scrisoare trimisa vreodata lui Mos Craciun.

Uriaşa scrisoare a fost expediată prin serviciul de curierat al Poştei Române la adresa oficiala a lui Mos Craciun, din Finlanda.

Chiar daca scrisoarea voastra nu va avea 300 de metri, sau chiar daca nu ii veti scrie deloc lui mos Craciun, si chiar daca nu mai credeti in el, problema padurilor ramine una extrem de importanta. Romania este in prezent pe locul 13 in Europa in ceea ce priveste suprafetele impadurite, sub media europeana si putin peste minimul admis, de 25% din suprafata totala a tarii. Pentru a ajunge la un grad de împădurire comparabil cu cel din ţările Uniunii Europene, România ar trebui să împădurească două milioane hectare de teren în următorii 25 de ani.

Obiectivul ar putea fi realizat, daca fiecare dintre noi ar planta macar un copac pe an. Pentru ca suntem singurii responsabili de sanatatea noastra si a lumii in care traim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu