duminică, 14 decembrie 2008

Bun gasit din nou la unda verde. Daca vreti sa treceti la un stil de viata mai prietenos cu mediul, trebuie mai intii sa aflati care sunt acele obiceiuri la care trebuie sa renuntati si cum afecteaza ele lumea in care traim.

Cele mai multe activitati din viata de zi cu zi consuma energie si genereaza mari cantitati de dioxid de carbon. Acesta din urma este unul dintre principalii responsabili de incalzirea globala, fiind un gaz cu puternic efect de sera. Din cauza emisiilor din ce in ce mai mari ale fabricilor si ale automobilelor din lume, cantitatea de dioxid de carbon din atmosfera a crescut ingrijorator. In plus, defrisarile masive din ultimul secol au facut ca absorbtia acestui gaz sa fie foarte mica.

Pentru un calcul exact al emisiilor de dioxid de carbon pe care le cauzati in fiecare zi, World Wide Fund a pus la dispozitia voastra pe site-ul www.climatetrackers.net un chestionar.

De acolo aflati, de exemplu, ca daca renuntati la masina personala si mergeti cu autobuzul la servici puteti reduce emisiile de carbon cu 170 de kg. De asemenea, daca in fiecare an renuntati la un zbor cu avionul puteti salva peste 3,5 tone de dioxid de carbon.

Un pas important pentru a va reduce emisiile de carbon este sa optati pentru energia produsa din surse regenerabile. Veti salva astfel 1.200 de kg de dioxid de carbon. Chiar si faptul ca stingeti becurile in camerele in care nu se afla nimeni reduce semnificativ emisiile, cu pina la 300 de kg de dioxid de carbon.

Sunt 35 de pasi, si nici unul nu e prea greu, comparativ cu beneficiile pe care le aduce. Si nu uitati: suntem singurii responsabili de sanatatea noastra si a lumii in care traim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu